We mogen weer

verkiezingscampagne -Trommels ChristenUnie campagne foto CU landelijk
Peter juni 2017
Door Peter van 't Hoog op 7 september 2018 15:46

We mogen weer

Afscheid nemen van de zomer valt me elk jaar zwaar. De hele herfst, winter en lente kijk je ernaar uit, maar als het zover is, vliegt de zomer voorbij en moet je alweer omschakelen naar het ‘gewone leven’.

Dit jaar werd het me wat gemakkelijker gemaakt door een simpel voorval.

Om afscheid te nemen van de zomer was ik een dagje in een thermenlandschap in Gelderland. En genietend van het nazomerzonnetje ving ik een gesprek op van twee dames naast me. “Dus komend seizoen zijn er weer verkiezingen?” zei de een tegen de ander. Als vanzelf keek ik haar aan, want als het over verkiezingen gaat ....

Maar neen, ze had het tegen haar metgezel.

“Ja, zelfs twee”, was het antwoord.

“Hmm, moet ik me weer verdiepen op wie ik nu weer moet stemmen”, reageerde de eerste.

De tweede: “nou, wees er maar blij mee, je zou er niet aan moeten denken dat je niet mocht stemmen”. 

Kijk, raak! Ik had het misschien zelf kunnen bedenken, maar als je het een ander hoort zeggen, is het nog overtuigender. Bedankt, onbekende mevrouw, het is niet ‘we moeten weer’ maar ‘we mógen weer’.

 

Deel dit bericht

Labels: ,