Consumens

Landwinkel
Peter juni 2017
Door Peter van 't Hoog op 11 april 2018 12:17

Consumens

Er zijn van die woorden die je kriebels geven. Neem nou het woord ‘de burger’. Als statenlid kom ik uitgebreide analyses tegen over de afstand tussen de overheid en de burger. Hoezo dé burger, denk ik dan

Er wonen heel veel mensen in ons land, onze provincie en onze gemeente. Veel mensen met allerlei verschillende opvattingen en diverse houdingen ten opzichte van de overheid.

Of neem nou het woord ‘de kiezer’. Na de laatste verkiezingen hoorde ik iemand zeggen ‘de kiezer heeft gekozen voor een linkerse koers’. Hoezo dé kiezer? Ik zie veel verschillende mensen die hun stem op diverse partijen hebben uitgebracht. En overigens ook nogal wat die wel hadden kunnen stemmen maar het niet hebben gedaan.

Of neem het woord ‘de consument’. Tijdens een excursie van provinciale statenleden werd zichtbaar gemaakt hoe belangen van landbouw en van natuur en landschap soms strijdig zijn in ons buitengebied. Iemand zei: ‘de consument zal eraan moeten wennen dat goed, eerlijk vlees zijn prijs heeft die hoger is dan de huidige prijs’. Hoezo dé consument? Er zijn toch een heleboel vleesetende mensen, denk ik dan. En één zo’n consumens, dat ben ik.

 

Deel dit bericht