Verkiezingstijd

Dick campagne
Dick
Door Dick Ebbers op 21 maart 2018 09:01

Verkiezingstijd

De verkiezingscampagne is weer in volle hevigheid losgebarsten! Politici verdringen zich voor de microfoons om overal iets van “te vinden”. Landelijke politieke kopstukken weten zich ineens wél onder de Haagse kaasstolp uit te wurmen en helpen ijverig mee om overal ook iets van “te vinden”. 

Er worden beloften gedaan, ook al weet men dat die nooit nagekomen kunnen worden.
En maar blijven herhalen dat ze ergens voor gevóchten hebben. Ze vergeten dat in een democratie er altijd een meerderheid moet zijn die ergens mee instemt.

In al deze hectiek probeer ik, als lijsttrekker van de ChristenUnie – SGP in Bronckhorst, mijn eigen stijl niet los te laten. 

Ik krijg mails van actiegroepen om te vragen of ik ook had tegengestemd. Afgelopen zaterdag stond er in de Gelderlander een groot artikel over burgers die zich niet gehoord voelen. Nu vind ik het woord burgers al niet zo goed. Burgers haal je bij de plaatselijke cafetaria of je bakt ze zelf in de pan. Maar goed, dat vervangen we dus gewoon door inwoners.

Maar hoe ga je daar dan mee om? De verleiding is natuurlijk groot om te gaan voor de winst. Om te zeggen: natuurlijk hadden wij ook tegengestemd! En: Wij gaan het beter doen, als u op ons stemt wordt alles anders!

Maar, zoals ik al zei, ik probeer mijn eigen stijl, die volgens mij héél herkenbaar is als die van de ChristenUnie – SGP, niet los te laten. Ik ga dus gewoon verder met onze eigen campagne, met onze eigen speerpunten. Ik probeer de heikele punten zo objectief mogelijk te benaderen. Dan haal je niet de koppen van de krant, maar je blijft wél dicht bij jezelf en dat is voor mij meer waard! Vertrouwen verdien je met eerlijkheid, en niet met grote woorden!

 

 

 

 

 

Deel dit bericht