Gelderse ChristenUnie roept op tot het bevorderen van maatschappelijke vrede

akker_610woensdag 09 november 2016 14:41

“Als samenleving teruggrijpen op onze christelijke wortels.” Tijdens de algemene beschouwingen van de Provincie Gelderland roept ChristenUnie fractievoorzitter Pieter Plug daartoe op. Dat geeft binding en perspectief. Er heerst in onze samenleving veel onzekerheid, verdeeldheid en onvrede. Veel mensen kijken niet hoopvol, maar juist somber naar de toekomst. Velen zijn verontwaardigd en voelen zich verwaarloosd. De christelijke wortels bieden onze samenleving vrede en veiligheid en bevorderen van maatschappelijke meerwaarde. Dat is goed voor iedereen.

Het meerjarenperspectief van de provincie laat financiële ruimte zien, oplopend van 17 miljoen in 2017 tot ruim 100 miljoen in het jaar 2020. De ChristenUnie is blij met de stap welke Provinciale Staten in zijn breedte heeft gemaakt om in het voorjaar 2017 gezamenlijk te zoeken naar de programmatische invulling daarvan.

Wat de ChristenUnie betreft zetten we de komende jaren in op versterken van leefbaarheid, bijvoorbeeld in kleine kernen en door ondersteuning van vrijwilligerswerk. Op ondersteuning van grondeigenaren en in kwaliteitsversterking van het buitengebied, waaronder ook de aanpak van de toename afvaldumpingen en dan met name die van de drugsafval. 

En het is voor de ChristenUnie helder dat we een stap moeten zetten in de inhaalslag rond behoud en verduurzamen van het Cultuurhistorisch erfgoed in samenspraak met Gelders Restauratie Centrum zodat onderwijs, bedrijfsleven en overheid zo gezamenlijk zorgdragen voor monumenten.  Restauratiesubsidies moeten niet alleen in stenen gaan zitten, maar juist ook in mensen, zodat vakmanschap behouden blijft.

Menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid, naastenliefde, verdraagzaamheid en zorg voor onze omgeving dienen wat de ChristenUnie centraal te staan in ons handelen. Goed bestuur staat voor het bevorderen van maatschappelijke vrede.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Algemene beschouwing Begroting 201762,3 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2016 > november

Geen berichten gevonden