ChristenUnie wil veiligere oplossing kruising N830 bij Hellouw

Kruispunt Hellouw - internet pag SBSmaandag 11 juli 2016 19:09

Herkomst foto: zie onder tekst

De ChristenUniefractie in Provinciale Staten wil dat de Provincie Gelderland samen met de Gemeente Neerijnen op korte termijn maatregelen neemt om de kruising van de N830 bij Hellouw veiliger te maken. Fractievoorzitter Pieter Plug heeft daarover vandaag statenvragen ingediend bij Gedeputeerde Staten.

 ‘We willen dat beide overheden zich nu gezamenlijk maximaal inspannen om te komen tot wat ons betreft noodmaatregelen zodat de veiligheid om de weg over te kunnen steken toeneemt. Wat ons betreft kan dat heel simpel door de snelheid op de provinciale weg N830 ter hoogte van de kruising terug te brengen naar 50 km per uur en daarvoor ook verkeersremmende maatregelen te nemen’. 

Het is voor onze fractie onbegrijpelijk dat de Provincie deze kruising van een gemeentelijke weg en de provinciale weg waar 80 km per uur wordt gereden als een lage prioriteit aanmerkt, aldus de ChristenUnie fractievoorzitter.  We hebben hierover tot driemaal toe de verantwoordelijk Gedeputeerde bevraagd in de commissie, maar helaas zonder resultaat. Het realiseren van een rotonde als oplossing om de kruising velliger te maken duurt nog veel te lang. Beide overheden steggelen nog steeds over wie welk deel betalen moet. Met name de inwoners van Hellouw lijken hier de dupe van te worden.

In het tv-programma van afgelopen vrijdagavond bij SBS6 “De gevaarlijkste wegen van Nederland” aflevering 5, werd aandacht gevraagd voor de gevaarlijke kruising N830 met de gemeentelijke weg van het dorpje Hellouw. Tijdens de uitzending werd nog eens goed in beeld gebracht hoe gevaarlijk de kruising van de provinciale weg met de gemeentelijke weg is voor alle weggebruikers en in het bijzonder voor het langzaam verkeer waaronder veel fietsers van soms jonge leeftijd die dagelijks i.v.m. school de provinciale weg moeten oversteken. Dit kan wat ons betreft niet zo blijven. De N830 doorsnijdt het dorp Hellouw (bebouwde kom) waarbij weggebruikers met snelheden van soms meer dan 80 km per uur de kruising passeren. Een ons inziens gevaarlijks situatie. Niets wijst erop dat je als automobilist een kruising van een dorp nadert en dat er van je verwacht wordt dat je minimaal gas terugneemt.

 Wat de ChristenUnie betreft kan dat door op zeer korte termijn de snelheid op de provinciale weg N830 ter hoogte van de kruising terug te brengen naar 50 km per uur en aanvullende verkeersremmende maatregelen te nemen die ook afgedwongen worden op de automobilisten. Op die wijze kan de veiligheid verbeterd worden totdat er een definitieve oplossing komt in bijvoorbeeld de vorm van een rotonde.

Herkomstfoto: internetsite van SBS Gevaarlijke wegen afl 5
http://www.kijk.nl/sbs6/degevaarlijkstewegenvannederland/videos/2RBk3BNwTfC/aflevering-5
Fotograaf: Arjan de Bruin?

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
160711 ChristenUnie Schriftelijke vragen - Onveiligheid kruising N830 Hellouw def134,8 kBapplication/pdfdownload
2015 aandacht ChristenUnie in Provinciale commissie199,1 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2016 > juli

Geen berichten gevonden