Provinciale Staten steunen ChristenUnie Motie Omroep Gelderland

foto Omroep Gelderlandwoensdag 29 juni 2016 19:43

Tijdens het debat over de voorjaarsnota heeft een ruime meerderheid van Provinciale Staten de door ChristenUnie opgestelde motie, om bij de provinciale begroting 2017 met een meerjaren visie rond ondersteuning van de Regionale Omroep te komen, gesteund.

ChristenUnie fractievoorzitter Pieter Plug is blij met deze steun en continuering van Omroep Gelderland. De omroep is een interessant en belangrijk medium voor de Gelderse bevolking en meer dan alleen noodzakelijk als calamiteiten zender. Omroep Gelderland heeft een groot bereik onder de Gelderse bevolking en draagt bij aan stimulering van de politieke en maatschappelijke discussie en opinievorming. Daarnaast dragen de uitzendingen en programmeringen van Omroep Gelderland voor een belangrijk deel bij aan de regionale identiteit van de provincie Gelderland.

Op dit moment is het onzeker hoe de provincie Gelderland wil omgaan met continuering van de subsidierelatie vanuit de provincie. Met dit brede signaal vanuit Provinciale Staten gaan wij ervanuit dat het bij Gedeputeerde Staten nu heel helder is dat bij de begroting 2017 - die in het najaar verschijnt - een goed verhaal vanuit Gedeputeerde Staten dient te liggen. ‘En wat ons betreft met een goede meerjarige financiële onderbouwing’, aldus Plug.

 

« Terug

Archief > 2016 > juni

Geen berichten gevonden