ChristenUnie en SGP Gelderland willen aanpak A28 en knooppunt A1/A30

snelwegvrijdag 24 juni 2016 12:05

ChristenUnie en SGP in Gelderland zien dat doorstroming op en bij het knooppunt A1/A30 en op de A28 steeds moeilijker verloopt. Reden voor de partijen om dit aanhangig te maken in Provinciale Staten om beide op te nemen als knelpunt in de Voorjaarsnota. Pieter Plug van de ChristenUnie Gelderland: ‘Anders blijven maatregelen uit en dat is funest voor de bereikbaarheid van zowel de Regio FoodValley, Amersfoort als de Noord Veluwe’. ‘Gelderland geeft zo een krachtig signaal aan de minister om op dit op te pakken’ aldus Evert Mulder van de SGP Gelderland.

Bi het knooppunt A1/A30 bij Barneveld staan dagelijks files en gebeuren steeds meer ongelukken op en rond de aansluiting. Dit kost miljoenen. Het knooppunt is nooit ontworpen als knooppunt van snelwegen, maar functioneert wel als zodanig. Reden om het knooppunt structureel aan te pakken met nieuwe uitvoegbogen, vergelijkbaar met die bij knooppunt Maanderbroek bij Ede. Voor de ChristenUnie en de SGP zijn dit zeer noodzakelijke maatregelen om te voorkomen dat de regio, die centraal in ons land ligt, op slot komt te staan.

Daarnaast is aanpak van de A28 op de Veluwe dringend noodzakelijk. De reconstructie van knooppunt Hoevelaken A1/A28 biedt daarvoor geen soelaas, net zomin als voor het knooppunt A1/A30. Ook zal Lelystad Airport vanaf 2018 fors gaan groeien en zullen er dus meer reizigers naar Lelystad gaan om vandaar het vliegtuig te pakken. Op de A28 is capaciteitsuitbreiding daarom zeer gewenst. Dit is te realiseren met extra spitsstroken tussen Amersfoort en Zwolle. De A28 is een belangrijke corridor tussen de Randstand en het noorden en oosten van het land, dus een centrale verkeersslagader.

ChristenUnie en SGP willen dat zowel het knooppunt A1/A30 als de A28 als knelpunt beschouwd worden in de Voorjaarsnota. Dan gaat er een krachtig signaal uit naar de minister om beide aan te pakken. ‘Een vlotte doorstroming op A28 en langs de A1/A30 is van groot belang voor de regio’s, de provincie, maar ook voor heel Nederland, het gaat om essentiële delen van het verkeersnetwerk in Nederland’, aldus Pieter Plug (ChristenUnie) en Evert Mulder (SGP).

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Voorjaarsnota - Motie - knooppunt A1 A303,3 MBapplication/pdfdownload
Voorjaarsnota - Motie CU en SGP - capaciteitsuitbreiding A283,2 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2016 > juni

Geen berichten gevonden