Roep om aanpak drugscriminaliteit in Gelderland wordt luider

Drugsafval Nat Beeldbank foto_910415woensdag 22 juni 2016 12:04

In de Gelderse Staten wordt de roep om drugscriminaliteit in Gelderland hard aan te pakken steeds luider. De fractie van de ChristenUnie heeft in maart aan het college gevraagd om actie te ondernemen tegen de criminelen die vanuit Brabant en Limburg hun toevlucht zoeken in Gelderland. Door een succesvolle aanpak van drugscriminaliteit in met name Brabant, wordt Gelderland een steeds aantrekkelijker provincie om criminele activiteiten uit te voeren. Inmiddels hebben de fracties van VVD, CDA, PvdA en D66 zich aangesloten bij deze oproep. Daarmee lijkt een volgende stap te zijn gezet in een Gelderse aanpak van drugscriminelen.

In de afgelopen tijd zijn er weer meer gevallen bekend gemaakt van drugsdumpingen en andere criminele activiteiten. ‘We kunnen niet langer wegkijken, maar moeten zo snel mogelijk in actie komen om onze inwoners en onze natuur te beschermen’ aldus Statenlid Dirk Vreugdenhil. ‘Helaas zien we dat criminelen uit Brabant steeds vaker hun toevlucht zoeken in Gelderland, maar gelukkig kunnen we Brabant ook als inspiratie gebruiken om deze criminaliteit keihard aan te pakken.
’In Brabant is een speciale taskforce in het leven geroepen waarin overheden en politie samenwerken om drugscriminaliteit aan te pakken. De Brabantse aanpak lijkt zijn vruchten af te werpen en de ChristenUnie pleit ervoor om zo snel mogelijk te onderzoeken of een dergelijke taskforce ook in Gelderland kan worden opgezet. ‘Doordat er geen eenduidig overzicht is van de omvang van de drugscriminaliteit en de gevolgen daarvan voor mens en natuur lijkt de urgentie te ontbreken, maar wat de ChristenUnie betreft is er geen tijd te verliezen. Wij willen criminelen geen kans geven in Gelderland’. 

« Terug

Archief > 2016 > juni

Geen berichten gevonden