ChristenUnie biedt haar leegstandsregister aan provincie aan

P1110111maandag 20 juni 2016 12:15

Afgelopen woensdag heeft de Gelderse ChristenUnie haar leegstandsregister aan gedeputeerde Josan Meijers aangeboden. Dit register in de vorm van een website is een inventarisatie van de leegstand in Gelderland. Hierop kan elke Gelderlander leegstaande panden aanmelden.
Gedeputeerde Meijers omarmt het ChristenUnie initiatief om de leegstand in Gelderland in kaart te brengen: ‘Het sterke aan dit leegstandsregister is dat het van iedereen is. Iedereen kan leegstaande panden in Gelderland aanmelden.‘

ChristenUnie Statenlid Dirk Vreugdenhil is blij met de enthousiaste ontvangst van het register. ‘Zo kunnen we in Gelderland werken aan Ruimtelijk Rentmeesterschap’.

Het leegstandsregister www.leegstandsregistergelderland.nl is door iedereen aan te vullen. Leegstaande kantoren, winkels, productieruimtes en woningen uit heel Gelderland kunnen daarop aangemeld worden. Op een kaart is dan goed te zien waar de leegstand zich bevindt.

Met deze in kaart gebrachte leegstand wil de ChristenUnie samen met de provincie werken aan zuinig omgaan met de beschikbare ruimte. Daarnaast moeten we ook op een creatieve manier omgaan met leegstaande panden en zorgen dat leegstand voorkomen wordt, dus niet bouwen voor leegstand. Het register kan daarvoor een mooi hulpmiddel zijn. Zo kunnen we in Gelderland het Ruimtelijk Rentmeesterschap verder vormgeven, aldus ChristenUnie Statenlid Dirk Vreugdenhil.

Op de website is het nu alleen nog mogelijk leegstaande panden te melden. Tijdens de presentatie van het leegstandsregister werd al hardop nagedacht over een volgende stap. ‘Als je de site ook openstelt voor initiatiefnemers die een leegstaand pand zoeken, breng je niet alleen de problemen in beeld, maar ook de kansen. Zo zou het leegstandsregister een soort makelaarsplaats kunnen worden, waar vraag en aanbod bij elkaar komen’, aldus Meijers.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Leegstandsonderzoek ChristenUnie Gelderland1,1 MBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2016 > juni

Geen berichten gevonden