Elf kleine scholen in Gelderland behoed voor sluiting

onderwijs-4022maandag 20 juni 2016 09:47

De ChristenUnie Gelderland is blij met het bericht dat scholen die de laatste school van de richting zijn toch open mogen blijven. Dankzij ChristenUnie Kamerlid Eppo Bruins heeft staatssecretaris Dekker zijn plannen voor sluiting van deze scholen ingetrokken. De laatste scholen van de richting blijven open, ook als ze onder de opheffingsnorm zitten. Pieter Plug van de ChristenUnie Gelderland is verheugd dat hiermee elf kleine scholen nu toch open zullen blijven. Een goede zaak voor Gelderland, aldus Plug.

Voor Gelderland houdt dit in dat zo’n elf scholen toch open mogen blijven. Dit geldt voor een aantal christelijke, vrije scholen en scholen voor islamitisch onderwijs. Deze veelal kleinere scholen in het bijzonder onderwijs werden bedreigd met sluiting wanneer de plannen van Dekker door zouden zijn gegaan.

ChristenUnie Statenlid Pieter Plug: ‘het is heel fijn te horen dat het Eppo Bruins gelukt is Dekker van zijn ongelijk te overtuigen.  Ook de kleinere scholen die de laatste zijn van een richting zijn belangrijk voor ouders om de school te kiezen voor hun kinderen, die zij voor hun kinderen het beste achten. Dat is de kracht van bijzonder onderwijs, en dat blijft nu behouden.’ 

« Terug

Archief > 2016 > juni

Geen berichten gevonden